21.02.2011

Dubai'de anne olmak...

Blogumu takip eden ya da edecek olanlar,bu blog ismi neden "Dubai Anne" diye dusunebilir...
İsim annesi arkadasim, benim gecen yil yasadigim zorluklara dayanarak bu ismi koydu...
Cunku Dubai'de anne olmak kendi ulkende anne olmaktan daha cok daha zordur...

Kimileri gulebilir kimileri es gecebilir ama bunu anne olan bilir... ya Dubai'de yada baska bir ulkede..
Neden mi..
Kendi ulken disinda bir ulkede yasarken hastalanan bir cocugunuz sizi 2 kat daha endiseye surukler,sadece beni mi; hic sanmiyorum her anne bu duyguyu hissetmistir...

Oncelikle kendi diliniz degildir.Ne kadar hakim olursaniz olun İngilizce'ye ama o telasla kendi dilinize ihtiyac vardir.Onunuze Hintli yada İranli bir doktor gelir.Tarzi ,yaklasimi,konusmasi hatta hastaliga bakis acisi bile farklidir.
Bizim ulkemizde doktordan memnun kalmazsan  ofkelenirsin, sinirlenirsin, en azindan stresini atarsin.Burada boyle mi...
Kizim ateslendi, dus aldirin gecer dendi.Turkiye'deki doktorunun talimati uzerine idrar tahlili verdirdik; sonuc 2 hafta sonra cikti.Ulkemde ayni gun alirsin sonucu..Hele bir de ozel hastanedeyseniz her turlu kaprisiniz cekilir, faks cekilir, e-mail atilir.Burada ne mumkun! Dogru doktoru bulana kadar akla karayi secersiniz.
Ben "Sultans of Dubai" grubunun yonlendirmesi sayesinde Doktor Khana gittim ve nihayet cok memnun kaldim.Cocuk doktoru olarak tavsiye ederim.Ozel bir klinik olmasina ragmen ucretleri Amerikan Hospitaldan daha fazla degil.Dogru ilac ve yonlendirmeleriyle kizim cok cabuk atlatti hastaligini...

Ozellikle, oksuren bir cocugunuz varsa inek sutunu kesip keci sutune baslamanizda yarar var.Bana cok yarari oldu.
Gelelim ikinci meselemiz olan beslenmeye...Eger beslenmeye takik bir anneyseniz yani organik olsun dogal olsun takintiniz varsa; Dubai'de ilk zamanlar zorluk cekebilirsiniz.
Ben organik tarima inanmayan ama kizimin sebze ve meyvesini Manisa civarinda Pinar'in Ciftligi'nden(blog camiasinda "İpek Hanımın Ciftligi"olarak unludur kendisi) siparis eden biri olarak Dubai'de ilk zamanlar cok bocaladim.Pinar hanim icin organik tarim diye bir sey yoktur.Her sey bir duzmecedir ve o bu dunyaya savas acan ender insanlardan biridir.Anneanne babanne tarimi yapiyor kendisi.Sertifikasi yok.Sertifikasi gonderdigi semizotlarinin kabaklarin mis gibi kokusu ...


E durum boyle olunca biz ilk gunler Dubai'de ac kaldik:)) Gerci bu kizimin yeme probleminide cozmus oldu:)) Kizim karnim acikti demeye basladi ne mutlu:))derken derken marketlerin organik reyonlarina kedi gibi yanasmaya hatta organik disi urunler yemeye basladik;hepimize hayirli ugurlu olsun:)


Dubai'de anne olmak zordur....Neden mi? Eger calisan bir kadinsaniz ve Turkiye'de yasiyorsaniz cocugunuzu belli bir yasta krese yollarsiniz.Kahvaltisini, ogle yemegini hatta aksamustu atistirmasini kresinde yer.Size sadece ve sadece aksam yemegi kalir.Hayat ne kolay degil mi:)
Ama eger buradaysaniz -hakli olarak- degisik milletten cocuk barindiran kresler agirlikli beslenme veremiyorlar.Sabah erkenden kalk kahvalti ettir,ogle yemegini yanina ver derken -istahsiz ve yeme problemli bir cocugu olan anlar-bu bir anne icin kabus oluyor..Bir sure sonra bu tempoya da alisiyor ama yine de sunu demeden edemiyorsunuz: Ulkemin gozunu seveyim :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder