20.02.2011

1 yil sonra yine yeni yeniden Dubai...

Bu sefer gecen seneden daha uzun sureligine solugu Dubai'de aldik.Kizimin biraz daha buyumus olmasi isleri biraz daha kolaylastirdi elbet.Dubaiye daha cabuk adapte olmami saglayan esimin arkadaslarini ve "Sultans of Dubai" grubunu yadsiyamam tabi...dubaiye yerlesir yerlesmez bu gruba uye olarak her konuda soru sorabilir yardim alabilirsiniz..
*Eger Dubai'de evde yemek yeme aliskanliginizdan vazgecmek istiyorsaniz ve cocugunuz pilava bayiliyorsa misir pirincini denemenizde yarar var,ola ki local pirincleri aldiniz,acmadan iade etmenizi oneririm;lakin kokusu ve lezzeti bizim damak tadimiza kesinlikle uymuyor.Misir pirinciyle bire birbucuk olcunuzle Turkiye'deki pilav kivamini tutturmaniz garanti.
*Caniniz turk kahvesi cektiginde Mado dan temin etmeniz mumkun.
*Etlerden Pakistan etini oneririm.Kiymasi gayet lezzetli;cocuklarimiza guzel kofteler yapmamiz mumkun.
*Eger disarda yemek icmek istiyorsak;İstanbul Flowers restaurantin lahmacunu,tavuk kanatlarini,hatta iskender kebablarini yiyerek ulkenize ozleminizi giderebilirsiniz.Haftada bir cikan cigkofteleri benim damak tadima uymasada cok ozleyenlerin belki nefsini koreltmeye yeter kimbilir.
*Ama farkli kulturlerde lezzetler tatmak istiyorsaniz oncelikle onerecegim yer Emirates Mall icindeki Afrika mutfagi olan Tribes adli restaurant olacak.Gerek dekorasyonu, gerek degisik yemekleriyle ilginizi cekebilir.
Festival City centerdaki Cin restauranti da onerebilecegim yerler arasinda.Ozellikle balik menusu cok basarili.
*Wafi Mall'de bulunan Hollywood restaurantinda onerecegim yemek mutlak ve mutlak fajita dir.Mexican restaurantindan daha lezzetli oldugunu soyleyebilirim.Ayrica mankenden de olsa hollywood starlariyla fotograf cektirebilir, el izleriyle kendi ellerinizi karsilastirabilir,farkli bir atmosferde olmanin tadini doyasiya cikarabilirsiniz.Ozellikle cocuklu iseniz restaurant icinde bulunan mini park isinizi cok kolaylastiriyor.Cocuklu ailelere bizzat onerebilirim.

*Romantik bir aksam yemegi yemek istiyor ama cocugunuzu emanet edecek birilerini bulamamissaniz  Jummerrah Beach Otel sahilinde bulunan acik bufeli menusu olan Beach Comber Restauranti deneminizi oneririm.Hem Burj Al Arab Oteline hic bukadar yakin olmamissinizdir.Kumsal, deniz, ayisigi bir yandan; diger yandan cocuklara ozel acik bufesi ve cocuk oyun odasiyla bir tasla iki kus vurmus olacaksiniz.Atistirmalik birseyler icin Barastide.. gun batimi esliginde bira pizza keyfi yapabilir,hava guzelse denize girebilirsiniz.
*Arkadas grubunuzla piknik keyfi icin Jummerah Beach Parki oneririm.Derli toplu yapisiyla parkta oynayan cocugunuzu gozetlerken mangal keyfi yapabilir,eger isterseniz deniz kum gunesi de aradan cikartabilirsiniz.Ozellikle cocuklu evde oturan bayansaniz hafta ici Jummerah Beach Parka gidebilir, yaniniza cayinizi kekinizi ve kitabinizi alip,parkin yanindaki cimene keyifle serilebilirsiniz.Hem kendinize has kafa dinleme pikniginizi yapabilir hemde cocugunuzun parkta oynamasini keyifle seyredebilirsiniz.Tabi bu piknik icin Creek parki yada Safa parki da onerebilirim amaSafa parkta cok fazla Hintli ve Pakistanli nufus var. Dolayisiyla kalabalik ailelere sahip olan bu milletler parkin yogunlugunu arttırabiliyorlar,sakinlik sevenler icin pek uygun olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder